В Билла България“ и ОМВ България“ са изненадани от мащаба на вчерашните

...
В Билла България“ и ОМВ България“ са изненадани от мащаба на вчерашните
Коментари Харесай

Дипломат от Австрия: Бойкотът на Билла и ОМВ няма да е полезен, те наемат български служители и плащат данъци в България

В " Билла България “ и " ОМВ България “ са сюрпризирани от мащаба на вчерашните инспекции в техни обекти. Поддържаме връзка с управленията на тези компании в България. Представителите им споделиха, че надзор се прави всеки ден и че контролът е нещо положително и належащо. Но интензитетът на тези инспекции е много неочакван. При ОМВ, например, са били тествани близо 10% от всички пунктове за зареждане с горива. Това каза Филип Купфер пред Bloomberg TV Bulgaria.

" Бойкот на австрийските компании в България няма да е потребен, тъй като те оперират тук посредством дъщерни сдружения, регистрирани в България, наемат български чиновници и заплащат налози в България “, добави комерсиалният консултант към Посолството на Австрия.

Филип Купфер съобщи още по тематиката:

" Винаги сме казвали, че контролът от страна на съответните органи е нужен. Но инспекциите би трябвало да бъдат бързи и не би трябвало да бъдат диспропорционални. Като цяло коментарът ни е: " Нека да има надзор, само че при съответните предпоставки. “

По-рано тази седмица Васил Велев, който е ръководител на Асоциация на индустриалния капитал в България, съобщи пред Нова телевизия: 

" Ние бихме подкрепили по-твърда реакция от страна на държавното управление. Защо не наложим несъгласие на някоя австрийска самодейност? Трябва да има апели за непазаруване на австрийски артикули и неползване на австрийски услуги. Трябва да има и държавна, и социална реакция "

Към 31 декември 2022 година " ОМВ България “ ръководи 93 бензиностанции в страната, сочат данни от последния годишен финансов доклад на компанията, оповестен в комерсиалния указател.

От Национална агенция за приходите излязоха с публично известие, че " се ревизират разнообразни търговски обекти в столицата и страната. Целта на контролните дейности е да се откри съблюдава ли се данъчното и осигурителното законодателство, както и ползва ли се режимът на наложително авансово обявление на артикули с висок фискален риск, който влезе в действие от 3 януари 2024 година Проверките се реализират взаимно с Агенция " Митници “ и БАБХ. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР